Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 
Vocea unitara a sectorului

Reprezentativitate recunoscuta juridic, semnatara a Contractului colectiv de munca pe ramura.

Federatia Romalimenta grupeaza..

Patronatele din industria alimentara, mari firme procesatoare, autohtone si multinationale.

Misiunea Romalimenta

Promovarea dezvoltarii industriei noastre alimentare.

Federatia Romalimenta sprijina..

Dezvoltarea rapida a industriei alimentare din Romania.

Federatia Romalimenta grupeaza majoritatea asociatiilor/patronatelor din industria alimentara, alaturi de mari firme procesatoare, autohtone si multinationale.

Alaturati-va crezului nostru in viitorul industriei alimentare romanesti! ADERATI la ROMALIMENTA aici!

Statut

Federatia Romalimenta aduce laolalta firme din industria alimentara si a bauturilor, cu scopul de a promova etica profesionala si comerciala, precum si de a sustine interesele societatilor comerciale din aceasta ramura.

Statutul Romalimenta contine detaliile organizatorice ale federatiei patronale, obiectul de activitate, scopul, membrii, sursele de finantare, principiile de functionare, asa incat misiunea Romalimenta sa fie inteleasa cu exactitate, intr-un context legislativ clar si coerent, atat de catre membrii, cat si in exteriorul federatiei.

Membrii Romalimenta asteapta de la federatia lor sprijin si cooperare constanta pentru a se dezvolta intr-un mediu de afaceri corect. Practic, Romalimenta actioneaza pentru inlaturarea barierelor artificiale din calea afacerilor si pentru cresterea competitivitatii operatorilor alimentari pe plan intern si international.

Pentru ca actele normative si reglementarile legale sa ia in considerare interesele membrilor, federatia participa activ la dialogul cu institutiile statului.

In plus, Romalimenta vizeaza crearea imaginii potrivite a industriei alimentare si a bauturilor, facilitand concomitent dialogul intre producator si consumator.

Siguranta si calitatea alimentelor, protectia mediului, pregatirea profesionala, eficienta energetica, nutritia sunt doar cateva dintre domeniile de interes pentru care Romalimenta va acorda consultanta si va ofera informatii relevante, menite sa clarifice orice nedumerire si sa ajute la desfasurarea unei activitati transparente.

Romalimenta este federatie patronala nationala deschisa, non-profit, autonoma, apolitica, fiind reprezentantul profesional al celor care formeaza industria alimentara si a bauturilor din Romania.

Federatia reprezinta interesele membrilor sai, respecta si sustine interesele consumatorilor si, totodata, promoveaza principiile unei concurente loiale.


Statutul integral poate fi accesat de aici: Statut Romalimenta.



Romalimenta in media

Ce nu stiai despre aditivii alimentari

...continuare..

Cateva lucruri despre risipa alimentara

continuare..

Indulcitorii si siguranta alimentara

(continuare..

Industria alimentara continua sa sustina batalia anti-Covid 2019

Federatia Romalimenta a actualizat informatiile primite de la membrii sai privind donatiile facute de acestia pana in prezent, in contextul pandemiei Coronavirus, iar sinteza se regaseste in tabelul de mai jos.

 

Consemnam cu satisfactie ca numai contributiile financ...continuare..

Teme majore de interes

Subiectele de mare actualitate ale industriei romanesti (evaziunea, reducerea TVA alimente, etc) au un impact major si ne preocupa permanent. Chiar daca ele alcatuiesc o realitate (nedorita) in mediul nostru de afaceri, sunt chestiuni cu care se confrunta si colegi din alte tari europene. La fel de importante sunt dezbaterile de la Bruxelles si din intreaga Uniune, generate de profundele schimbari datorate globalizarii, crizei economico-financiare, dar si puseelor alimentare si, mai devreme sau mai tarziu, ele au efect direct asupra industriei alimentare romanesti.

Securitatea alimentara G20
Summitul G20 din Los Cabos, Mexico 18-19 iunie 2012

FoodDrinkEurope cere ca atat agricultura, cat si productia alimentara sa continue a fi in fruntea discutiilor cu ocazia Presedintiei Mexicane a G20 in 18-19 iunie.
Industria alimentara a Europei cheama la o continuare a mediului creat de "Planul de Actiune privind Volatilitatea Preturilor Alimentare si Agricole", agreat la intalnirea ministrilor agriculturii G20 la Cannes, in iunie 2011. Spera ca nu se va pierde rezultatul Summitului Cannes si ca Declaratia de la Los Cabos va continua sa plaseze chestiunile lega...
continuare..

Saptamana europeana a IMM-urilor
Companiile alimentare mici si mijlocii sunt motorul cresterii in Europa Cu ocazia Saptamanii europene a IMM din acest an, organizatia FoodDrinkEurope doreste sa sublinieze valoarea firmelor mici si mijlocii (IMM)1 pentru economia europeana. Industria alimentelor si bauturilor din Europa (cea mai mare industrie manufacturiera din UE in termeni de cifra de afaceri si locuri de munca), este foarte fragmentata prin natura ei, cuprinzand peste 287.000 companii, din care marea majoritate (99,1%) sunt IMM-uri. Link catre ôFacts and figuresö

Una din prioritatile cheie ale FoodDrinkEu...
continuare..

FoodDrinkEurope stabileste prioritatile pentru Presedintia Lituaniana FDE
FoodDrinkEurope, organizatia reprezentand industria alimentelor si bauturilor din Europa, a publicat o scurta brosura subliniind prioritatile fabricantilor de alimente din Europa pentru Presedintia Lituaniana a Consiliului UE, care se termina la 31 decembrie.

Grupate in patru zone de politica-cheie, acestea sunt: (i) imbunatatirea competitivitatii industriei, (ii) inovarea pentru consumatori si pentru a antrena cresterea, (iii) promovarea dietelor echilibrate si a stilurilor de viata sanatoase (iv) incurajarea unui model de business mai sustenabil. FoodDrinkEurope cheama Presed...
continuare..

Intelegerea datelor valabilitatii

Cea mai mare risipa de alimente este la consumator, motiv pentru care subiectul este important.

http://www.romalimenta.ro/userfiles/files/Intelegerea%20datelor%20valabilitatii.pdf

 

...
continuare..

Adevarul despre aditivii alimentari

Aditivii alimentarisunt ingrediente care se folosesc la prepararea unor produse alimentare în scopul îmbunătăţirii siguranţei, valorii nutriţionale şi/sau aspectului acestora. Folosiţi încă din antichitate pentru obţinerea de alimente, aditivii alimentari s-au diversificat, numărul celor autorizaţi pentru folosire de către Uniunea Europeană (Regulament 1333/2008) ajungând la 322..

 

Normele privind utilizarea aditivilor alimentari sunt...
continuare..

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este ţn detrimentul populaţiei.

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este în detrimentul populaţiei şi va avea efecte economice şi sociale negative.

 

Taxarea nu este o măsură pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, ci o metodă de strângere de fonduri.

·        Raţionamentul care se află la baza propunerii acestei taxe este unul eronat. C...
continuare..

SUPRATAXAREA BAUTURILOR CU ZAHAR, SAU UN ALT ATENTAT LA BUZUNARELE ROMÂNILOR, DEGHIZAT IN GRIJA PEN...

Nr. 63/2.08.2019
SUPRATAXAREA BAUTURILOR CU ZAHAR, SAU UN ALT ATENTAT LA
BUZUNARELE ROMÂNILOR, DEGHIZAT IN GRIJA PENTRU SßżŞNßżŞTATE

-Comunicat de presã-

De╚Öi nu ne mai mir─â mãsurile intempestive, de tipul mãririi taxelor, aplicate dupã scutiri ┼či iertãri de datorii, consider─âm necesar s─â eviden╚Ťiem c─â acestea au un efect devastator asupra mediului economic ┼či social, cu atât mai mult cu cât nu sunt rezultatul unor consultãri fire╚Öti ci, de cele mai multe ori, sunt m─âsuri pe care le aflãm “pe surse” sau doar post-factum.
Suprataxarea bãuturilor cu zahãr este capul de afi┼č al sãptãmânii, iar Romalimenta se vede obliga...continuare..

Un set de instrumente pentru eficien╚Ťa energetic─â ├«n lan╚Ťurile frigorifice din sectorul alimenta...

Amsterdam, 23 septembrie 2021 – ICCEE, un proiect finan╚Ťat prin programul Orizont 2020, lanseaz─â mai multe instrumente dezvoltate de partenerii de proiect în ultimele luni, toate cu un singur scop: cre╚Öterea eficien╚Ťei energetice ╚Öi a culturii de sustenabilitate a companiilor industriale, a depozitelor, a stoc─ârii la rece ╚Öi a operatorilor logistici, oferind chei pentru a-╚Öi îmbun─ât─â╚Ťi activitatea de baz─â prin revizuirea cu u╚Öurin╚Ť─â a opera╚Ťiunilor lor.

ICCEE este un proiect pe 3 ani lansat în septembrie 2019 ╚Öi finan╚Ťat prin programul european Orizont 2020, care î╚Öi propune s─â transforme oportunit─â╚Ťile de eficien╚Ť─â energetic─â ale companiilor din sectorul alimentar în investi╚Ťii efective ╚...continuare..

Industria alimentarã româneascã existã, in ciuda detractorilor

Nr. 209/4.11.2019
Industria alimentarã româneascã existã, in ciuda detractorilor
-Comunicat de presã-
 
Asistãm periodic la ie┼čiri ale nutri┼úioni┼čtilor de canapea, donând pãreri despre siguran┼úa sau calitatea alimentelor române┼čti, emi┼úând ipoteze relativ la un aditiv sau la alte ingrediente, fãrã nicio bazã ┼čtiin┼úificã ┼či trecând sub tãcere faptul cã toate sunt autorizate cu maximã stricte┼úe, legisla┼úia europeanã fiind cea mai draconicã din lume.
continuare..

Pe 11 mai se deschide PACK SHOW 2022, expoziţia de packaging pentru Europa de Sud-Est!

Miercuri, 11 mai 2022, se deschide Pack Show, expoziţia de packaging pentru Europa de Sud-Est!

Timp de 4 zile, speciali┼čtii industriei se vor reuni în pavilionul B1 de la Romexpo Bucure┼čti, pentru aprezenta cele mai noi echipamente, inova╚Ťii, tehnologii SMART ╚Öi solu╚Ťii eficiente din domeniu: de la echipamente de produc╚Ťie a ambalajelor la toate tipurile de ambalaje (biodegradabile, hibride, din plastic, metal, sticl─â sau carton ondulat), tehnologii de ambalare ingenioase, solu╚Ťii software ╚Öi logistic─â.

La expoziţie participă peste 70 de firme internaţ...continuare..

Termeni si conditii    |   Confidentialitate si GDPR    |   Contact
Copyright© 2014 : romalimenta.ro    Webdesign : Eurodata Serv