Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 
Aderati la Romalimenta!

Alaturati-va crezului nostru in viitorul industriei alimentare romanesti!

Formular de adeziune pentru Asociatii

Formular de adeziune pentru Societati Comerciale

Federatia Romalimenta grupeaza totalitatea patronatelor din industria alimentara, alaturi de mari firme procesatoare, autohtone si multinationale. Este vocea unitara a sectorului, cu reprezentativitate recunoscuta juridic si semnatara a Contractului colectiv de munca pe ramura.

Misiunea ROMALIMENTA - promovarea dezvoltarii industriei noastre alimentare - se realizeaza prin mai multe activitati:

  • reprezentarea intereselor membrilor fata de autoritati;
  • imbunatatirea legislatiei prin lobby la Guvern, Parlament si prin campanii de influentare pozitiva a noilor reglementari;
  • dezvoltarea relatiilor cu organizatii similare si includerea membrilor federatiei in programele de asistenta tehnica;
  • organizarea de programe tehnico-educationale: simpozioane si seminarii, excursii de afaceri si de studii, materiale pe teme de management, marketing, etc.;
  • constientizarea importantei sectorului, prin campanii de presa care releva problemele industriei, ca si eforturile noastre in directia furnizarii de produse de calitate, la preturi rezonabile;
  • furnizarea de informatii economice, juridice, tehnologice si comerciale;
  • intarirea relatiilor cu organizatii similare din tara si din strainatate: membra a CNIPMMR (Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii) si FDE (Confederatia Industriei Alimentare din Europa).

Dintre reusitele noastre:

  • Amanarea cresterii TVA la alimente (prin generalizarea cotei unice, cum este in prezent). ROMALIMENTA s-a numarat printre promotorii actiunii si printre cei mai activi combatanti.
  • Anularea taxei pentru pensiile agricultorilor, care greva puternic situatia financiara a agentilor economici si ducea la cresterea artificiala a preturilor agroalimentare.
  • Anularea facilitatii importului de materii prime fara taxe vamale prin zonele defavorizate, factor de distorsionare a concurentei libere dintre procesatori.
  • Abandonarea intentiei instituirii taxei de calamitate, care ar fi avut efecte economice negative usor de banuit.
  • Respingerea unor proiecte legislative profund ne-europene, care ar fi discriminat industria romaneasca, reducandu-i competitivitatea.

Un alt obiectiv major al federatiei este de a sprijini dezvoltarea rapida a industriei alimentare in contextul aderarii la Uniunea Europeana. Piata noastra este acum deschisa total si UE nu face rabat la siguranta alimentelor. Mii de operatori lucreaza la standardele europene de igiena si calitate si nici un efort nu este suficient pentru a contribui la marirea numarului acestor firme!

Transmitem membrilor informatii ce se refera la date la zi asupra pietei europene si mondiale, asupra tendintelor din industria tarilor avansate, pentru a fi la curent cu forta concurentei. Numai procesatorii capabili sa concureze cei mai reputati producatori europeni vor supravietui si se vor dezvolta. Stim ca sunt numeroase asemenea firme romanesti, dar vrem sa fie cat mai multe.

Federatia Romalimenta a parcurs o existenta de aproape doua decenii si va invita sa reflectati daca este momentul pentru a va alatura unei organizatii pe care o dorim tot mai puternica!

Stimate Manager, intrebarile de mai jos va ajuta sa aflati care sunt beneficiile calitatii de membru al Federatiei Romalimenta:

  • Aveti nevoie de reprezentare in relatia cu ministerele si cu alte institutii?
  • Vreti sa fiti la curent cu multitudinea de noi acte normative?
  • Va intereseaza piata alimentara, interna si externa, oferte comerciale?
  • Simtiti nevoia noutatilor tehnologice?
  • Vreti sa stiti totul despre sursele si programele de asistenta financiara?

Noi avem raspunsul potrivit la aceste intrebari; incercati si va veti convinge!

Contactati-ne si veti primi orice detalii despre noi.





Teme majore de interes

Subiectele de mare actualitate ale industriei romanesti (evaziunea, reducerea TVA alimente, etc) au un impact major si ne preocupa permanent. Chiar daca ele alcatuiesc o realitate (nedorita) in mediul nostru de afaceri, sunt chestiuni cu care se confrunta si colegi din alte tari europene. La fel de importante sunt dezbaterile de la Bruxelles si din intreaga Uniune, generate de profundele schimbari datorate globalizarii, crizei economico-financiare, dar si puseelor alimentare si, mai devreme sau mai tarziu, ele au efect direct asupra industriei alimentare romanesti.

Un set de instrumente pentru eficiența energetică în lanțurile frigorifice din sectorul alimenta...

Amsterdam, 23 septembrie 2021 – ICCEE, un proiect finanÈ›at prin programul Orizont 2020, lansează mai multe instrumente dezvoltate de partenerii de proiect în ultimele luni, toate cu un singur scop: creÈ™terea eficienÈ›ei energetice È™i a culturii de sustenabilitate a companiilor industriale, a depozitelor, a stocării la rece È™i a operatorilor logistici, oferind chei pentru a-È™i îmbunătăți activitatea de bază prin revizuirea cu uÈ™urință a operaÈ›iunilor lor.

ICCEE este un proiect pe 3 ani lansat în septembrie 2019 È™i finanÈ›at prin programul european Orizont 2020, care îÈ™i propune să transforme oportunitățile de eficiență energetică ale companiilor din sectorul alimentar în investiÈ›ii efective È...continuare..

URGENȚA REDUCERII TVA LA ALIMENTE

Recentele declaraţii guvernamentale justificã speranţa materializãrii unora dintre modificãrile Codului fiscal încã din acest an. Susţinem cu fermitate necesitatea reducerii grabnice a TVA la alimente, aducând urmãtoarele argumente care probeazã efectele mult mai puternice, comparativ cu reducerea generalã a TVA de la 24 la 20%:

1)     Limitarea evaziunii fiscale și micșorarea taxei (de fapt aducerea TVA-ului alimentelor la un nivel similar celui din majoritatea ...continuare..

Industria alimentarã româneascã existã, in ciuda detractorilor

Nr. 209/4.11.2019
Industria alimentarã româneascã existã, in ciuda detractorilor
-Comunicat de presã-
 
Asistãm periodic la ieÅŸiri ale nutriÅ£ioniÅŸtilor de canapea, donând pãreri despre siguranÅ£a sau calitatea alimentelor româneÅŸti, emiÅ£ând ipoteze relativ la un aditiv sau la alte ingrediente, fãrã nicio bazã ÅŸtiinÅ£ificã ÅŸi trecând sub tãcere faptul cã toate sunt autorizate cu maximã stricteÅ£e, legislaÅ£ia europeanã fiind cea mai draconicã din lume.
continuare..

Exista suficiente stocuri de alimente

Federatia Romalimenta este in permanenta legatura cu ANPC, cu dl. dir. gen. Paul Anghel, pentru a aproviziona permanent piata cu alimente sigure, de calitate europeana si suntem in masura sa va asiguram, alaturi de ceilalti producatori si de comercianti, ca exista stocuri suficiente pentru toate categoriile de alimente, incat sa nu inregistram sincope.

 

Chiar daca vanzarile la unele marfuri au depasit asteptarile, atat noi, producatorii, cat si autoritatile romane si europene suntem la datori...continuare..

Termeni si conditii    |   Confidentialitate si GDPR    |   Contact
Copyright© 2024 : romalimenta.ro    Webdesign: Eurodata Serv