Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 
Proiectul RESKILL




News of the RESKILL european project - Sept 2017
News of the RESKILL european project - Oct 2018
News of the RESKILL european project - July 2019


Pentru mai multe detalii, accesati RESKILL.



Romalimenta in media

Indulcitorii si siguranta alimentara

(continuare..

Ce nu stiai despre aditivii alimentari

...continuare..

Cateva lucruri despre risipa alimentara

continuare..

Industria alimentara continua sa sustina batalia anti-Covid 2019

Federatia Romalimenta a actualizat informatiile primite de la membrii sai privind donatiile facute de acestia pana in prezent, in contextul pandemiei Coronavirus, iar sinteza se regaseste in tabelul de mai jos.

 

Consemnam cu satisfactie ca numai contributiile financ...continuare..

Teme Majore

Securitatea alimentara G20
Summitul G20 din Los Cabos, Mexico 18-19 iunie 2012

FoodDrinkEurope cere ca atat agricultura, cat si productia alimentara sa continue a fi in fruntea discutiilor cu ocazia Presedintiei Mexicane a G20 in 18-19 iunie.
Industria alimentara a Europei cheama la o continuare a mediului creat de "Planul de Actiune privind Volatilitatea Preturilor Alimentare si Agricole", agreat la intalnirea ministrilor agriculturii G20 la Cannes, in iunie 2011. Spera ca nu se va pierde rezultatul Summitului Cannes si ca Declaratia de la Los Cabos va continua sa plaseze chestiunile lega...
continuare..

Saptamana europeana a IMM-urilor
Companiile alimentare mici si mijlocii sunt motorul cresterii in Europa Cu ocazia Saptamanii europene a IMM din acest an, organizatia FoodDrinkEurope doreste sa sublinieze valoarea firmelor mici si mijlocii (IMM)1 pentru economia europeana. Industria alimentelor si bauturilor din Europa (cea mai mare industrie manufacturiera din UE in termeni de cifra de afaceri si locuri de munca), este foarte fragmentata prin natura ei, cuprinzand peste 287.000 companii, din care marea majoritate (99,1%) sunt IMM-uri. Link catre ôFacts and figuresö

Una din prioritatile cheie ale FoodDrinkEu...
continuare..

FoodDrinkEurope stabileste prioritatile pentru Presedintia Lituaniana FDE
FoodDrinkEurope, organizatia reprezentand industria alimentelor si bauturilor din Europa, a publicat o scurta brosura subliniind prioritatile fabricantilor de alimente din Europa pentru Presedintia Lituaniana a Consiliului UE, care se termina la 31 decembrie.

Grupate in patru zone de politica-cheie, acestea sunt: (i) imbunatatirea competitivitatii industriei, (ii) inovarea pentru consumatori si pentru a antrena cresterea, (iii) promovarea dietelor echilibrate si a stilurilor de viata sanatoase (iv) incurajarea unui model de business mai sustenabil. FoodDrinkEurope cheama Presed...
continuare..

Intelegerea datelor valabilitatii

Cea mai mare risipa de alimente este la consumator, motiv pentru care subiectul este important.

http://www.romalimenta.ro/userfiles/files/Intelegerea%20datelor%20valabilitatii.pdf

 

...
continuare..

Adevarul despre aditivii alimentari

Aditivii alimentarisunt ingrediente care se folosesc la prepararea unor produse alimentare în scopul îmbunătăţirii siguranţei, valorii nutriţionale şi/sau aspectului acestora. Folosiţi încă din antichitate pentru obţinerea de alimente, aditivii alimentari s-au diversificat, numărul celor autorizaţi pentru folosire de către Uniunea Europeană (Regulament 1333/2008) ajungând la 322..

 

Normele privind utilizarea aditivilor alimentari sunt...
continuare..

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este ţn detrimentul populaţiei.

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este în detrimentul populaţiei şi va avea efecte economice şi sociale negative.

 

Taxarea nu este o măsură pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, ci o metodă de strângere de fonduri.

·        Raţionamentul care se află la baza propunerii acestei taxe este unul eronat. C...
continuare..

Industria alimentarã româneascã existã, in ciuda detractorilor

Nr. 209/4.11.2019
Industria alimentarã româneascã existã, in ciuda detractorilor
-Comunicat de presã-
 
Asistãm periodic la ie┼čiri ale nutri┼úioni┼čtilor de canapea, donând pãreri despre siguran┼úa sau calitatea alimentelor române┼čti, emi┼úând ipoteze relativ la un aditiv sau la alte ingrediente, fãrã nicio bazã ┼čtiin┼úificã ┼či trecând sub tãcere faptul cã toate sunt autorizate cu maximã stricte┼úe, legisla┼úia europeanã fiind cea mai draconicã din lume.
continuare..

RECICLAREA AMBALAJELOR SI IMPLICATIILE ASUPRA POPULATIEI

21.01.2016

RECICLAREA AMBALAJELOR SI IMPLICATIILE ASUPRA POPULATIEI

-Comunicat de presã-

 

Federa┼úia Romalimenta a participat astãzi la întâlnirea cu conducerea Ministerului Mediului, Apelor ┼či Pãdurilor (MMAP) dedicatã acestei teme, în cursul cãreia s-a spus cã industria alimentarã nu va plãti « contribu┼úia la fondul de mediu » (2 lei/kg ambalaj) dacã operatorii alimentari nu sunt vinova┼úi de neîndeplinirea ┼úintelor asumate.

Pe de altã par...continuare..

Federatiile reprezentative din agroindustrie sustin fara rezerve TVA-ul de 9% pe tot lantul carnii

Membrii  federatiilor ROMALIMENTA si PRO AGRO – procesatori  si fermieri – sustin solidar, fara rezerve, aplicarea cotei de 9% TVA pe tot lantul carnii, respectiv la animale vii, furaje,  carne, carne preparata, produse si conserve din carne. Reprezentantii celor doua federatii nationale vor exprima acest punct de vedere in cadrul intalnirii pe care o vor avea joi, 26 februarie a.c., incepand cu ora 15.00, cu  ministrul de finante Darius Valcov, care initiaza astfel seria consultarilor publice pe tema propunerilor de modificare a Codului Fiscal publicate saptamana trecuta pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. ROMALIMENTA si PRO AGRO vo...continuare..

Un set de instrumente pentru eficien╚Ťa energetic─â ├«n lan╚Ťurile frigorifice din sectorul alimenta...

Amsterdam, 23 septembrie 2021 – ICCEE, un proiect finan╚Ťat prin programul Orizont 2020, lanseaz─â mai multe instrumente dezvoltate de partenerii de proiect în ultimele luni, toate cu un singur scop: cre╚Öterea eficien╚Ťei energetice ╚Öi a culturii de sustenabilitate a companiilor industriale, a depozitelor, a stoc─ârii la rece ╚Öi a operatorilor logistici, oferind chei pentru a-╚Öi îmbun─ât─â╚Ťi activitatea de baz─â prin revizuirea cu u╚Öurin╚Ť─â a opera╚Ťiunilor lor.

ICCEE este un proiect pe 3 ani lansat în septembrie 2019 ╚Öi finan╚Ťat prin programul european Orizont 2020, care î╚Öi propune s─â transforme oportunit─â╚Ťile de eficien╚Ť─â energetic─â ale companiilor din sectorul alimentar în investi╚Ťii efective ╚...continuare..

Termeni si conditii    |   Confidentialitate si GDPR    |   Contact
Copyright© 2014 : romalimenta.ro    Webdesign : Eurodata Serv