Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 
Proiectul Riscuri Zero

Riscuri profesionale zero in industria alimentara.
Proiectul Riscuri Zero isi propune implementarea unor masuri eficiente si a unor actiuni de amploare cu scopul de a preveni riscurile profesionale din industria alimentara.
Ne indreptam atentia catre intreprinderile mici si mijlocii in vederea imbunatatirii securitatii si sanatatii, prin informare si publicitate, actiuni de investigare sectoriala si nu in ultimul rand prin campanii de promovare a culturii preventive in firmele din sector. Obiective specifice centrate pe operatorii alimentari:
- sa indeplineasca legislatia UE in domeniul prevenirii riscurilor profesionale, in strinsa legatura cu L.319/2006, in cadrul firmelor din sectorul alimentar
- sa asigure angajatorilor si angajatilor din sector resursele pentru adoptarea de planuri si politici de prevenire a riscurilor profesionale care sa conduca la reducerea numarului accidentelor la locul de munca
- sa promoveze o "cultura de prevenire" la locul de munca prin actiuni de investigare, sensibilizare, formare si informare

Obiective operationale:
- sa creasca constientizarea angajatorilor in privinta prevenirii riscurilor profesionale prin actiuni de informare si sensibilizare adresate intreprinderilor de toate marimile
- sa creasca cunostintele in materie de prevenire a riscurilor la locul de munca, prin actiuni de formare, asigurand participarea acelor muncitori mai putin calificati si egalitatea sanselor


Pentru mai multe detalii, accesati Riscuri Zero.



Romalimenta in media

Supermarketurile, obligate să doneze alimentele înainte de expirare.

continuare..

Cateva lucruri despre risipa alimentara

continuare..

Indulcitorii si siguranta alimentara

(continuare..

Industria alimentara continua sa sustina batalia anti-Covid 2019

Federatia Romalimenta a actualizat informatiile primite de la membrii sai privind donatiile facute de acestia pana in prezent, in contextul pandemiei Coronavirus, iar sinteza se regaseste in tabelul de mai jos.

 

Consemnam cu satisfactie ca numai contributiile financ...continuare..

Teme Majore

Securitatea alimentara G20
Summitul G20 din Los Cabos, Mexico 18-19 iunie 2012

FoodDrinkEurope cere ca atat agricultura, cat si productia alimentara sa continue a fi in fruntea discutiilor cu ocazia Presedintiei Mexicane a G20 in 18-19 iunie.
Industria alimentara a Europei cheama la o continuare a mediului creat de "Planul de Actiune privind Volatilitatea Preturilor Alimentare si Agricole", agreat la intalnirea ministrilor agriculturii G20 la Cannes, in iunie 2011. Spera ca nu se va pierde rezultatul Summitului Cannes si ca Declaratia de la Los Cabos va continua sa plaseze chestiunile lega...
continuare..

Saptamana europeana a IMM-urilor
Companiile alimentare mici si mijlocii sunt motorul cresterii in Europa Cu ocazia Saptamanii europene a IMM din acest an, organizatia FoodDrinkEurope doreste sa sublinieze valoarea firmelor mici si mijlocii (IMM)1 pentru economia europeana. Industria alimentelor si bauturilor din Europa (cea mai mare industrie manufacturiera din UE in termeni de cifra de afaceri si locuri de munca), este foarte fragmentata prin natura ei, cuprinzand peste 287.000 companii, din care marea majoritate (99,1%) sunt IMM-uri. Link catre “Facts and figures”

Una din prioritatile cheie ale FoodDrinkEu...
continuare..

FoodDrinkEurope stabileste prioritatile pentru Presedintia Lituaniana FDE
FoodDrinkEurope, organizatia reprezentand industria alimentelor si bauturilor din Europa, a publicat o scurta brosura subliniind prioritatile fabricantilor de alimente din Europa pentru Presedintia Lituaniana a Consiliului UE, care se termina la 31 decembrie.

Grupate in patru zone de politica-cheie, acestea sunt: (i) imbunatatirea competitivitatii industriei, (ii) inovarea pentru consumatori si pentru a antrena cresterea, (iii) promovarea dietelor echilibrate si a stilurilor de viata sanatoase (iv) incurajarea unui model de business mai sustenabil. FoodDrinkEurope cheama Presed...
continuare..

Intelegerea datelor valabilitatii

Cea mai mare risipa de alimente este la consumator, motiv pentru care subiectul este important.

http://www.romalimenta.ro/userfiles/files/Intelegerea%20datelor%20valabilitatii.pdf

 

...
continuare..

Adevarul despre aditivii alimentari

Aditivii alimentarisunt ingrediente care se folosesc la prepararea unor produse alimentare în scopul îmbunătăţirii siguranţei, valorii nutriţionale şi/sau aspectului acestora. Folosiţi încă din antichitate pentru obţinerea de alimente, aditivii alimentari s-au diversificat, numărul celor autorizaţi pentru folosire de către Uniunea Europeană (Regulament 1333/2008) ajungând la 322..

 

Normele privind utilizarea aditivilor alimentari sunt...
continuare..

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este în detrimentul populaţiei.

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este în detrimentul populaţiei şi va avea efecte economice şi sociale negative.

 

Taxarea nu este o măsură pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, ci o metodă de strângere de fonduri.

·        Raţionamentul care se află la baza propunerii acestei taxe este unul eronat. C...
continuare..

Industria alimentarã româneascã existã, in ciuda detractorilor

Nr. 209/4.11.2019
Industria alimentarã româneascã existã, in ciuda detractorilor
-Comunicat de presã-
 
Asistãm periodic la ieÅŸiri ale nutriÅ£ioniÅŸtilor de canapea, donând pãreri despre siguranÅ£a sau calitatea alimentelor româneÅŸti, emiÅ£ând ipoteze relativ la un aditiv sau la alte ingrediente, fãrã nicio bazã ÅŸtiinÅ£ificã ÅŸi trecând sub tãcere faptul cã toate sunt autorizate cu maximã stricteÅ£e, legislaÅ£ia europeanã fiind cea mai draconicã din lume.
continuare..

Federatiile reprezentative din agroindustrie sustin fara rezerve TVA-ul de 9% pe tot lantul carnii

Membrii  federatiilor ROMALIMENTA si PRO AGRO – procesatori  si fermieri – sustin solidar, fara rezerve, aplicarea cotei de 9% TVA pe tot lantul carnii, respectiv la animale vii, furaje,  carne, carne preparata, produse si conserve din carne. Reprezentantii celor doua federatii nationale vor exprima acest punct de vedere in cadrul intalnirii pe care o vor avea joi, 26 februarie a.c., incepand cu ora 15.00, cu  ministrul de finante Darius Valcov, care initiaza astfel seria consultarilor publice pe tema propunerilor de modificare a Codului Fiscal publicate saptamana trecuta pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. ROMALIMENTA si PRO AGRO vo...continuare..

Industria alimentara continua sa sustina batalia anti-Covid 2019

Federatia Romalimenta a actualizat informatiile primite de la membrii sai privind donatiile facute de acestia pana in prezent, in contextul pandemiei Coronavirus, iar sinteza se regaseste in tabelul de mai jos.

 

Consemnam cu satisfactie ca numai contributiile financiare depasesc 2 milioane lei si 2 milioane euro, acestora adaugandu-li-se si alte donatii in alimente si alte bunuri adresate spitalelor, precum si unitatilor dedicate celor in nevoie.

 

Sustinem aceste initiative menite a contribui la sprijinirea depasirii acestei situatii deosebite si la revenirea la normal, felicitand firmele in cauza, precum si multe altele din intreaga economie, care fac astfel de dovada responsabilitatii sociale!

 

&nbs...continuare..

ROMALIMENTA cere cele mai aspre masuri in cazul pestelui braconat

Nr. 38/20.05.2019

 

Romalimenta cere cele mai aspre mãsuri in cazul peÅŸtelui braconat

- Comunicat de presã -

 

Referitor la informãrile apãrute in mass-media cu privire la scandalul peÅŸtelui braconat din apele teritoriale ale Italiei, FranÅ£ei si Spaniei, Romalimenta recomandã populaÅ£iei sã consume peÅŸte ÅŸi produse din peÅŸte din magazine autorizate, de la branduri consacrate din piaÅ£ã, companii care conferã garanÅ£ii prin standardele lor de calitate, ÅŸi sã reclame orice situaÅ£ie in care legea ÅŸi respectul faÅ£ã de consumatori sunt Ä©nc...continuare..

Termeni si conditii    |   Confidentialitate si GDPR    |   Contact
Copyright© 2024 : romalimenta.ro    Webdesign: Eurodata Serv