Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 
Proiectul Traiesc Sanatos

Pentru ca am inteles cat de important este ca fiecare individ al unei societati sa traiasca sanatos, efectele avand impact asupra vietii lui, dar si asupra comunitatii, am dezvoltat miscarea nationala "Si eu traiesc sanatos!".

SETS a fost initiata in martie 2011 de catre Fundatia PRAIS pentru o perioada de 5 ani, avand ca obiective prevenirea obezitatii infantile in randul copiilor cu varsta pana la 12 ani si promovarea stilului de viata sanatos in randul familiilor din Romania, intr-o abordare holistica: minte, trup, spirit.

Miscarea SETS din Romania este membru activ al EPODE International Network (EIN) care reuneste 32 de programe cu metodologii similare din 22 tari. Anul trecut, EIN a fost desemnata de catre DG SANCO drept "Best Health promotion European project" (Cel mai bun proiect european de promovare a sanatatii), iar interventiile SETS de promovare a activitatilor fizice din Romania au devenit model de buna practica.

Mai multe informatii pe SETS



Romalimenta in media

Supermarketurile, obligate să doneze alimentele înainte de expirare.

continuare..

Ce nu stiai despre aditivii alimentari

...continuare..

Indulcitorii si siguranta alimentara

(continuare..

Industria alimentara continua sa sustina batalia anti-Covid 2019

Federatia Romalimenta a actualizat informatiile primite de la membrii sai privind donatiile facute de acestia pana in prezent, in contextul pandemiei Coronavirus, iar sinteza se regaseste in tabelul de mai jos.

 

Consemnam cu satisfactie ca numai contributiile financ...continuare..

Teme Majore

Securitatea alimentara G20
Summitul G20 din Los Cabos, Mexico 18-19 iunie 2012

FoodDrinkEurope cere ca atat agricultura, cat si productia alimentara sa continue a fi in fruntea discutiilor cu ocazia Presedintiei Mexicane a G20 in 18-19 iunie.
Industria alimentara a Europei cheama la o continuare a mediului creat de "Planul de Actiune privind Volatilitatea Preturilor Alimentare si Agricole", agreat la intalnirea ministrilor agriculturii G20 la Cannes, in iunie 2011. Spera ca nu se va pierde rezultatul Summitului Cannes si ca Declaratia de la Los Cabos va continua sa plaseze chestiunile lega...
continuare..

Saptamana europeana a IMM-urilor
Companiile alimentare mici si mijlocii sunt motorul cresterii in Europa Cu ocazia Saptamanii europene a IMM din acest an, organizatia FoodDrinkEurope doreste sa sublinieze valoarea firmelor mici si mijlocii (IMM)1 pentru economia europeana. Industria alimentelor si bauturilor din Europa (cea mai mare industrie manufacturiera din UE in termeni de cifra de afaceri si locuri de munca), este foarte fragmentata prin natura ei, cuprinzand peste 287.000 companii, din care marea majoritate (99,1%) sunt IMM-uri. Link catre “Facts and figures”

Una din prioritatile cheie ale FoodDrinkEu...
continuare..

FoodDrinkEurope stabileste prioritatile pentru Presedintia Lituaniana FDE
FoodDrinkEurope, organizatia reprezentand industria alimentelor si bauturilor din Europa, a publicat o scurta brosura subliniind prioritatile fabricantilor de alimente din Europa pentru Presedintia Lituaniana a Consiliului UE, care se termina la 31 decembrie.

Grupate in patru zone de politica-cheie, acestea sunt: (i) imbunatatirea competitivitatii industriei, (ii) inovarea pentru consumatori si pentru a antrena cresterea, (iii) promovarea dietelor echilibrate si a stilurilor de viata sanatoase (iv) incurajarea unui model de business mai sustenabil. FoodDrinkEurope cheama Presed...
continuare..

Intelegerea datelor valabilitatii

Cea mai mare risipa de alimente este la consumator, motiv pentru care subiectul este important.

http://www.romalimenta.ro/userfiles/files/Intelegerea%20datelor%20valabilitatii.pdf

 

...
continuare..

Adevarul despre aditivii alimentari

Aditivii alimentarisunt ingrediente care se folosesc la prepararea unor produse alimentare în scopul îmbunătăţirii siguranţei, valorii nutriţionale şi/sau aspectului acestora. Folosiţi încă din antichitate pentru obţinerea de alimente, aditivii alimentari s-au diversificat, numărul celor autorizaţi pentru folosire de către Uniunea Europeană (Regulament 1333/2008) ajungând la 322..

 

Normele privind utilizarea aditivilor alimentari sunt...
continuare..

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este în detrimentul populaţiei.

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este în detrimentul populaţiei şi va avea efecte economice şi sociale negative.

 

Taxarea nu este o măsură pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, ci o metodă de strângere de fonduri.

·        Raţionamentul care se află la baza propunerii acestei taxe este unul eronat. C...
continuare..

Romalimenta salută proiectul ANPC privind comercializarea produselor ce au fãcut obiectul campanii...

FederaÅ£ia Romalimenta este adepta regulilor clare, aplicate obiectiv, nediscriminator, care sã dezvolte competitivitatea industriei alimentare româneÅŸti, mãrindu-i cota de piaÅ£ã prin împlinirea aÅŸteptãrilor consumatorilor ÅŸi prin respectarea intereselor acestora.

 

Unul din domeniile de maxim interes pentru noi îl reprezintă actualizarea legislaÅ£iei privind comercializarea alimentelor ÅŸi informarea corectã a consumatorilor, în acest sens, Romalimenta fiind un partener constant de dialog cu autoritățile.

 

Iatã de ce Romalimenta salutã Proiectul ce tocmai a fost postat pe site-ul ANPC, pe care îl apreciazã ca fiind capabil a rezolva una ...continuare..

URGENȚA REDUCERII TVA LA ALIMENTE

Recentele declaraţii guvernamentale justificã speranţa materializãrii unora dintre modificãrile Codului fiscal încã din acest an. Susţinem cu fermitate necesitatea reducerii grabnice a TVA la alimente, aducând urmãtoarele argumente care probeazã efectele mult mai puternice, comparativ cu reducerea generalã a TVA de la 24 la 20%:

1)     Limitarea evaziunii fiscale și micșorarea taxei (de fapt aducerea TVA-ului alimentelor la un nivel similar celui din majoritatea ...continuare..

Plafonarea prețului produselor alimentare: riscăm intrarea într-o criză a alimentelor, raţional...

FederaÅ£ia Romalimenta consideră că o eventuală plafonare a preÅ£ului alimentelor va genera, pe lângă o aparentă ÅŸi trecătoare calmare a preÅ£urilor, o cascadă de efecte negative persistente pe intregul lanÅ£ agroalimentar.
Economia traversează o criză prelungită, nu doar naţională, ci europeană şi chiar globală, inclusiv inflaţie alimentară, iar remediile trebuie atent cumpănite!
Producătorii alimentari din România au nevoie de stabilitate, predictibilitate È™i de sprijin constant din partea decidenÈ›ilor pentru a-È™i putea continua activitatea în această situaÈ›ie dificilă, iar impunerea unei plafonări artificiale nu va face decât să pună în pericol capacitatea lor de a-È™i continua activitatea....continuare..

Pe 11 mai se deschide PACK SHOW 2022, expoziţia de packaging pentru Europa de Sud-Est!

Miercuri, 11 mai 2022, se deschide Pack Show, expoziţia de packaging pentru Europa de Sud-Est!

Timp de 4 zile, specialiÅŸtii industriei se vor reuni în pavilionul B1 de la Romexpo BucureÅŸti, pentru aprezenta cele mai noi echipamente, inovaÈ›ii, tehnologii SMART È™i soluÈ›ii eficiente din domeniu: de la echipamente de producÈ›ie a ambalajelor la toate tipurile de ambalaje (biodegradabile, hibride, din plastic, metal, sticlă sau carton ondulat), tehnologii de ambalare ingenioase, soluÈ›ii software È™i logistică.

La expoziţie participă peste 70 de firme internaţ...continuare..

Termeni si conditii    |   Confidentialitate si GDPR    |   Contact
Copyright© 2024 : romalimenta.ro    Webdesign: Eurodata Serv