Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 

Peste 2500 oameni de afaceri au vizitat Pack Show 2022, singura expoziţie de packaging din România

Pack Show, singura expoziţie de packaging din România care s-a încheiat sâmbătă, 14 mai, a înregistrat peste 2500 de vizitatori în cele patru zile de eveniment. Dintre aceştia, peste 65% au fost antreprenori, directori generali, directori executivi. Aproape 7% au fost vizitatori străini din Spania, Italia, Germania, Republica Cehă şi Ungaria. Prezenţa în număr mare şi calitatea vizitatorilor au confirmat încă o dată nivelul şi ţinuta de calitate a expoziţiei B2B.

După o pauză de aproape trei ani, Pack Show a reunit cu succes, într-un singur loc, mediul de business pentru discuţii constructive legate de evoluţia industriei de packaging în noua conjunctură economică. Extinderea timpilor de livrare, ca efect al pandemiei şi al conflictelor externe, lipsa materiilor prime pe pieţele tradiţionale, creşterea preţurilor la energie şi gaz au dus la o regândire a strategiilor de dezvoltare. Mare parte din vizitatori au fost interesaţi de alegerea unor noi furnizori de materii prime, ambalaje şi soluţii de ambalare, de încheierea unor noi parteneriate care să înlocuiască rupturile apărute în lanţul logistic.

Între 11 şi 14 mai, Pack Show a adus în atenţia specialiştilor cele mai noi echipamente, inovații, tehnologii SMART și soluții eficiente pentru industria de packaging: de la echipamente de producție a ambalajelor la toate tipurile de ambalaje (biodegradabile, hibride, din plastic, metal, sticlă sau carton ondulat), tehnologii de ambalare ingenioase, soluții software și logistică. De asemenea, pe toată durata expoziţiei au avut loc demonstraţii live ale echipamentelor şi tehnologiilor de ambalare de ultimă generaţie.

La expoziţie au participat peste 70 de firme internaţionale din 7 ţări: Bulgaria, Italia, Olanda, România, Slovenia, Turcia și Ungaria.

Iată câteva declaraţii ale expozanţilor:

Aspeti: Andrei Măciucă, Marketing Manager

Unul dintre motivele pentru care am revenit la Pack Show a fost tocmai pauza aceasta cauzată de pandemie, care ne-a ţinut, cumva, la distanţă faţă de partenerii şi clienţii noştri, şi am considerat că este un moment oportun să reluăm colaborările şi discuţiile cu partenerii. În ultimii ani, ambalajele au luat amploare, sunt din ce în ce mai căutate, tocmai pentru a oferi o siguranţă cât mai mare produselor alimentare – în general pe partea de fructe şi legume se caută acum soluţii de ambalare, pentru ca tot ce se expune la raft să fie într-o mare măsură ambalat pentru a păstra prospeţimea produsului şi a oferi şi un grad mai ridicat de siguranţă. În următorii ani credem că acesta va fi trendul, o siguranţă mai mare a produsului ambalat, deci o cerere mai mare pentru ambalaje.”

 

 

Blaj SA: Alexandra Mihai, Departament Marketing

Noi participăm în fiecare an la Pack Show, suntem clienţi tradiţionali ai acestei expoziţii specializate pentru industria de ambalaje. La momentul actual avem utilaje industriale pe piaţă, pentru codare sau marcare: JET3up, o imprimantă cu tehnologie germană avansată, bogată în funcţii, utilizată pentru cele mai complexe şi provocatoare aplicaţii. Avem şi partea de Jet2neo, care este foarte utilă pentru o producţie medie, cu imprimare pe 3 linii de date fixe şi variabile.”

Global Tehnic: Anneliese Lamos, Director General

Piaţa de ambalaje s-a schimbat şi se va schimba în continuare dramatic, pentru că toţi vor să fie prietenoşi cu mediul. Noi acordăm suport clienţilor noştri pe tot fluxul lor de producţie, avem soluţii pentru a-şi rezolva problemele în sensul ăsta. Astăzi este mult prea blamat plasticul, şi nimeni nu ştie şi nu se informează corect şi nu îşi bazează deciziile pe studii care demonstrează că, totuşi, PET-ul este astăzi cel mai sustenabil material de ambalare din piaţă. Noi am început producţia în România, a fost o decizie care a durat câţiva ani, dar timpul a demonstrat că a fost o decizie foarte bună; împreună cu partenerii noştri Resilux şi United Caps, putem să demonstrăm că avem soluţii sustenabile şi că venim aproape de clienţi. Sperăm ca în viitor să convingem şi alţi parteneri de-ai noştri să înceapă producţia în România.

Grup Transilvae: Bogdan Vasilescu, Director General

A fost o decizie dificilă participarea la târg; pe undeva, m-am temut de această expoziţie, dar trebuie să revenim cât de cât la normal, la noul normal, şi trebuie să ne reîntâlnim cu clienţii noştri pe care nu i-am văzut în aceşti doi ani.

În packaging lucrurile sunt, din fericire, pe trend ascendent, fără nicio îndoială. Dacă în signed display vedem că nu mai avem creştere, încercăm să câştigăm doar cotă de piaţă, aici există o creştere reală, organică, în partea de ambalaje. Noi nu avem produse care sunt core-business pentru marii producători, dar avem o mulţime de soluţii care vin undeva complementar cu miezul afacerilor. În târg avem doar două echipamente: o imprimantă de dimensiune mare pentru imprimat inclusiv pe foi de carton, calitatea este impecabilă – dar trebuie să veniţi să vedeţi despre ce este vorba. Este o imprimantă cu cerneală latex, pe bază de apă, care este foarte apreciată în zona de ambalaje, şi apoi avem o masă de tăiere/biguire/frezare care, practic, există în marile firme de ambalaje din România. Încet-încet vedem cum şi producătorii mai mici de pe piaţa de ambalaje se dotează cu acest tip de echipamente.”

Kangoopack: Mariel Petric, CEO

Spre deosebire de anii trecuţi, acum toţi clienţii caută eficientizare, caută reducerea costurilor - de fapt o optimizare a costurilor şi a proceselor de ambalare. Într-adevăr, este o presiune foarte mare pe costuri, pe automatizarea proceselor şi pe optimizarea acestora. Noi am adus echipamente de mare productivitate, destinate zonei de e-commerce, echipamente care automatizează anumite procese, repet – cu scopul final de reducere a costurilor pentru clienţii noştri şi de deservire a clientului final cât mai rapid şi cât mai bine. Piaţa de packaging a crescut destul de mult în ultimii doi ani, ca urmare a dezvoltării de e-commerce, a automatizării proceselor în timpul pandemiei (pentru că tot mai multă lume a apelat la comenzile online, renunţând la anumite deplasări în magazinele fizice).

Rondocarton: Mihnea Bâldea, Director General

În principiu, ne dorim să facem din participarea aceasta o tradiţie, pentru că cred că este important să ne prezentăm clienţilor şi prin astfel de expoziţii şi să arătăm cum vedem lucrurile în viitor, e o ocazie bună să arătăm încotro se îndreaptă industria noastră de ambalaje şi industriile conexe industriei noastre. Piaţa de ambalaje s-a schimbat foarte mult. În prezent, ne confruntăm cu o situaţie nemaiîntâlnită pe piaţa ambalajelor din ultimii 20-30 de ani. De un an şi jumătate avem creşteri lunare ale preţurilor de materii prime, ceea ce face ca absolut toate procesele, de la cel de achiziţie până la cel de vânzare, să fie afectate, fiind necesară o adaptare continuă la noile condiţii ale pieţei.

Expoziţia de packaging Pack Show se desfăşoară anual şi esteorganizată de ROMEXPO şi EUROEXPO Fairs, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

 

 


 

 

 

Mai multe comunicate de presa puteti citi aici.

Termeni si conditii    |   Confidentialitate si GDPR    |   Contact
Copyright© 2024 : romalimenta.ro    Webdesign: Eurodata Serv