Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 
Vocea unitara a sectorului

Reprezentativitate recunoscuta juridic, semnatara a Contractului colectiv de munca pe ramura.

Federatia Romalimenta grupeaza..

Patronatele din industria alimentara, mari firme procesatoare, autohtone si multinationale.

Misiunea Romalimenta

Promovarea dezvoltarii industriei noastre alimentare.

Federatia Romalimenta sprijina..

Dezvoltarea rapida a industriei alimentare din Romania.

Federatia Romalimenta grupeaza majoritatea asociatiilor/patronatelor din industria alimentara, alaturi de mari firme procesatoare, autohtone si multinationale.

Alaturati-va crezului nostru in viitorul industriei alimentare romanesti! ADERATI la ROMALIMENTA aici!

Reprezentativitate

Federatia Romalimenta - organizatie patronala cu reprezentativitate juridica recunoscuta reinnoita in industria alimentara

In urma cererii trimise Tribunalului Bucuresti (sectia a V- a), a fost constatata reprezentativitatea Federatiei Patronale din Industria Alimentara Romalimenta, cu sediul in sector 1, Bucuresti, Str. Av. Petre Cretu, nr.49, et. 1, ap. 2, ca organizatie patronala la nivel de sector de activitate reprezentat de industria alimentara, bauturilor si tutunului, in temeiul Legii nr. 62/2011.

Cererea a fost inregistrata la data de 16.07.2013, iar hotararea civila a fost pronuntata in sedinta publica din 06.11.2013.

Tribunalul Bucuresti a constatat ca Federatia Romalimenta are statut legal de federatie patronala, avand totodata independenta organizatorica si patrimoniala si membri patroni ale caror unitati cuprind cel putin 10% din efectivul angajatilor sectorului de activitate, cu exceptia angajatilor din sectorul bugetar.

Hotararea civila a Tribunalului Bucurestui, in intregime, in acest atasament.



Romalimenta in media

Ce nu stiai despre aditivii alimentari

...continuare..

Cateva lucruri despre risipa alimentara

continuare..

Indulcitorii si siguranta alimentara

(continuare..

Industria alimentara continua sa sustina batalia anti-Covid 2019

Federatia Romalimenta a actualizat informatiile primite de la membrii sai privind donatiile facute de acestia pana in prezent, in contextul pandemiei Coronavirus, iar sinteza se regaseste in tabelul de mai jos.

 

Consemnam cu satisfactie ca numai contributiile financ...continuare..

Teme majore de interes

Subiectele de mare actualitate ale industriei romanesti (evaziunea, reducerea TVA alimente, etc) au un impact major si ne preocupa permanent. Chiar daca ele alcatuiesc o realitate (nedorita) in mediul nostru de afaceri, sunt chestiuni cu care se confrunta si colegi din alte tari europene. La fel de importante sunt dezbaterile de la Bruxelles si din intreaga Uniune, generate de profundele schimbari datorate globalizarii, crizei economico-financiare, dar si puseelor alimentare si, mai devreme sau mai tarziu, ele au efect direct asupra industriei alimentare romanesti.

Securitatea alimentara G20
Summitul G20 din Los Cabos, Mexico 18-19 iunie 2012

FoodDrinkEurope cere ca atat agricultura, cat si productia alimentara sa continue a fi in fruntea discutiilor cu ocazia Presedintiei Mexicane a G20 in 18-19 iunie.
Industria alimentara a Europei cheama la o continuare a mediului creat de "Planul de Actiune privind Volatilitatea Preturilor Alimentare si Agricole", agreat la intalnirea ministrilor agriculturii G20 la Cannes, in iunie 2011. Spera ca nu se va pierde rezultatul Summitului Cannes si ca Declaratia de la Los Cabos va continua sa plaseze chestiunile lega...
continuare..

Saptamana europeana a IMM-urilor
Companiile alimentare mici si mijlocii sunt motorul cresterii in Europa Cu ocazia Saptamanii europene a IMM din acest an, organizatia FoodDrinkEurope doreste sa sublinieze valoarea firmelor mici si mijlocii (IMM)1 pentru economia europeana. Industria alimentelor si bauturilor din Europa (cea mai mare industrie manufacturiera din UE in termeni de cifra de afaceri si locuri de munca), este foarte fragmentata prin natura ei, cuprinzand peste 287.000 companii, din care marea majoritate (99,1%) sunt IMM-uri. Link catre “Facts and figures”

Una din prioritatile cheie ale FoodDrinkEu...
continuare..

FoodDrinkEurope stabileste prioritatile pentru Presedintia Lituaniana FDE
FoodDrinkEurope, organizatia reprezentand industria alimentelor si bauturilor din Europa, a publicat o scurta brosura subliniind prioritatile fabricantilor de alimente din Europa pentru Presedintia Lituaniana a Consiliului UE, care se termina la 31 decembrie.

Grupate in patru zone de politica-cheie, acestea sunt: (i) imbunatatirea competitivitatii industriei, (ii) inovarea pentru consumatori si pentru a antrena cresterea, (iii) promovarea dietelor echilibrate si a stilurilor de viata sanatoase (iv) incurajarea unui model de business mai sustenabil. FoodDrinkEurope cheama Presed...
continuare..

Intelegerea datelor valabilitatii

Cea mai mare risipa de alimente este la consumator, motiv pentru care subiectul este important.

http://www.romalimenta.ro/userfiles/files/Intelegerea%20datelor%20valabilitatii.pdf

 

...
continuare..

Adevarul despre aditivii alimentari

Aditivii alimentarisunt ingrediente care se folosesc la prepararea unor produse alimentare în scopul îmbunătăţirii siguranţei, valorii nutriţionale şi/sau aspectului acestora. Folosiţi încă din antichitate pentru obţinerea de alimente, aditivii alimentari s-au diversificat, numărul celor autorizaţi pentru folosire de către Uniunea Europeană (Regulament 1333/2008) ajungând la 322..

 

Normele privind utilizarea aditivilor alimentari sunt...
continuare..

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este în detrimentul populaţiei.

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este în detrimentul populaţiei şi va avea efecte economice şi sociale negative.

 

Taxarea nu este o măsură pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, ci o metodă de strângere de fonduri.

·        Raţionamentul care se află la baza propunerii acestei taxe este unul eronat. C...
continuare..

Exista suficiente stocuri de alimente

Federatia Romalimenta este in permanenta legatura cu ANPC, cu dl. dir. gen. Paul Anghel, pentru a aproviziona permanent piata cu alimente sigure, de calitate europeana si suntem in masura sa va asiguram, alaturi de ceilalti producatori si de comercianti, ca exista stocuri suficiente pentru toate categoriile de alimente, incat sa nu inregistram sincope.

 

Chiar daca vanzarile la unele marfuri au depasit asteptarile, atat noi, producatorii, cat si autoritatile romane si europene suntem la datori...continuare..

Pe 11 mai se deschide PACK SHOW 2022, expoziţia de packaging pentru Europa de Sud-Est!

Miercuri, 11 mai 2022, se deschide Pack Show, expoziţia de packaging pentru Europa de Sud-Est!

Timp de 4 zile, specialiÅŸtii industriei se vor reuni în pavilionul B1 de la Romexpo BucureÅŸti, pentru aprezenta cele mai noi echipamente, inovaÈ›ii, tehnologii SMART È™i soluÈ›ii eficiente din domeniu: de la echipamente de producÈ›ie a ambalajelor la toate tipurile de ambalaje (biodegradabile, hibride, din plastic, metal, sticlă sau carton ondulat), tehnologii de ambalare ingenioase, soluÈ›ii software È™i logistică.

La expoziţie participă peste 70 de firme internaţ...continuare..

Mâine începe PACK SHOW 2022, cea mai relevantă expoziţie de packaging din România!

Miercuri, 11 mai 2022, se deschide Pack Show, cea mai relevantă expoziÅ£ie de packaging din România organizată de ROMEXPO ÅŸi EUROEXPO Fairs, în parteneriat cu Camera de ComerÅ£ ÅŸi Industrie a României!

Timp de 4 zile, între 11 ÅŸi 14 mai, specialiÅŸtii industriei se vor reuni în pavilionul B1 de la ROMEXPO BucureÅŸti pentru aprezenta cele mai noi echipamente, inovaÈ›ii, tehnologii SMART È™i soluÈ›ii eficiente din domeniu: de la echipamente de producÈ›ie a ambalajelor la toate tipurile de ambalaje (biodegradabile, hibride, din plastic, metal, sticlă sau carton ondulat), tehnologii de ambalare ingenioase, soluÈ›ii software È™i logistică.

continuare..

Plafonarea prețului produselor alimentare: riscăm intrarea într-o criză a alimentelor, raţional...

FederaÅ£ia Romalimenta consideră că o eventuală plafonare a preÅ£ului alimentelor va genera, pe lângă o aparentă ÅŸi trecătoare calmare a preÅ£urilor, o cascadă de efecte negative persistente pe intregul lanÅ£ agroalimentar.
Economia traversează o criză prelungită, nu doar naţională, ci europeană şi chiar globală, inclusiv inflaţie alimentară, iar remediile trebuie atent cumpănite!
Producătorii alimentari din România au nevoie de stabilitate, predictibilitate È™i de sprijin constant din partea decidenÈ›ilor pentru a-È™i putea continua activitatea în această situaÈ›ie dificilă, iar impunerea unei plafonări artificiale nu va face decât să pună în pericol capacitatea lor de a-È™i continua activitatea....continuare..

Termeni si conditii    |   Confidentialitate si GDPR    |   Contact
Copyright© 2024 : romalimenta.ro    Webdesign: Eurodata Serv