Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 
Proiectul Riscuri Zero

Riscuri profesionale zero in industria alimentara.
Proiectul Riscuri Zero isi propune implementarea unor masuri eficiente si a unor actiuni de amploare cu scopul de a preveni riscurile profesionale din industria alimentara.
Ne indreptam atentia catre intreprinderile mici si mijlocii in vederea imbunatatirii securitatii si sanatatii, prin informare si publicitate, actiuni de investigare sectoriala si nu in ultimul rand prin campanii de promovare a culturii preventive in firmele din sector. Obiective specifice centrate pe operatorii alimentari:
- sa indeplineasca legislatia UE in domeniul prevenirii riscurilor profesionale, in strinsa legatura cu L.319/2006, in cadrul firmelor din sectorul alimentar
- sa asigure angajatorilor si angajatilor din sector resursele pentru adoptarea de planuri si politici de prevenire a riscurilor profesionale care sa conduca la reducerea numarului accidentelor la locul de munca
- sa promoveze o "cultura de prevenire" la locul de munca prin actiuni de investigare, sensibilizare, formare si informare

Obiective operationale:
- sa creasca constientizarea angajatorilor in privinta prevenirii riscurilor profesionale prin actiuni de informare si sensibilizare adresate intreprinderilor de toate marimile
- sa creasca cunostintele in materie de prevenire a riscurilor la locul de munca, prin actiuni de formare, asigurand participarea acelor muncitori mai putin calificati si egalitatea sanselor


Pentru mai multe detalii, accesati Riscuri Zero.



Romalimenta in media

Industria alimentara continua sa sustina batalia anti-Covid 2019

Federatia Romalimenta a actualizat informatiile primite de la membrii sai privind donatiile facute de acestia pana in prezent, in contextul pandemiei Coronavirus, iar sinteza se regaseste in tabelul de mai jos.

 

Consemnam cu satisfactie ca numai contributiile financ...continuare..

Ce nu stiai despre aditivii alimentari

...continuare..

Cateva lucruri despre risipa alimentara

Teme Majore

Securitatea alimentara G20
Summitul G20 din Los Cabos, Mexico 18-19 iunie 2012

FoodDrinkEurope cere ca atat agricultura, cat si productia alimentara sa continue a fi in fruntea discutiilor cu ocazia Presedintiei Mexicane a G20 in 18-19 iunie.
Industria alimentara a Europei cheama la o continuare a mediului creat de "Planul de Actiune privind Volatilitatea Preturilor Alimentare si Agricole", agreat la intalnirea ministrilor agriculturii G20 la Cannes, in iunie 2011. Spera ca nu se va pierde rezultatul Summitului Cannes si ca Declaratia de la Los Cabos va continua sa plaseze chestiunile lega...
continuare..

Saptamana europeana a IMM-urilor
Companiile alimentare mici si mijlocii sunt motorul cresterii in Europa Cu ocazia Saptamanii europene a IMM din acest an, organizatia FoodDrinkEurope doreste sa sublinieze valoarea firmelor mici si mijlocii (IMM)1 pentru economia europeana. Industria alimentelor si bauturilor din Europa (cea mai mare industrie manufacturiera din UE in termeni de cifra de afaceri si locuri de munca), este foarte fragmentata prin natura ei, cuprinzand peste 287.000 companii, din care marea majoritate (99,1%) sunt IMM-uri. Link catre ôFacts and figuresö

Una din prioritatile cheie ale FoodDrinkEu...
continuare..

FoodDrinkEurope stabileste prioritatile pentru Presedintia Lituaniana FDE
FoodDrinkEurope, organizatia reprezentand industria alimentelor si bauturilor din Europa, a publicat o scurta brosura subliniind prioritatile fabricantilor de alimente din Europa pentru Presedintia Lituaniana a Consiliului UE, care se termina la 31 decembrie.

Grupate in patru zone de politica-cheie, acestea sunt: (i) imbunatatirea competitivitatii industriei, (ii) inovarea pentru consumatori si pentru a antrena cresterea, (iii) promovarea dietelor echilibrate si a stilurilor de viata sanatoase (iv) incurajarea unui model de business mai sustenabil. FoodDrinkEurope cheama Presed...
continuare..

Intelegerea datelor valabilitatii

Cea mai mare risipa de alimente este la consumator, motiv pentru care subiectul este important.

http://www.romalimenta.ro/userfiles/files/Intelegerea%20datelor%20valabilitatii.pdf

 

...
continuare..

Adevarul despre aditivii alimentari

Aditivii alimentarisunt ingrediente care se folosesc la prepararea unor produse alimentare în scopul îmbunătăţirii siguranţei, valorii nutriţionale şi/sau aspectului acestora. Folosiţi încă din antichitate pentru obţinerea de alimente, aditivii alimentari s-au diversificat, numărul celor autorizaţi pentru folosire de către Uniunea Europeană (Regulament 1333/2008) ajungând la 322..

 

Normele privind utilizarea aditivilor alimentari sunt...
continuare..

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este ţn detrimentul populaţiei.

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este în detrimentul populaţiei şi va avea efecte economice şi sociale negative.

 

Taxarea nu este o măsură pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, ci o metodă de strângere de fonduri.

·        Raţionamentul care se află la baza propunerii acestei taxe este unul eronat. C...
continuare..

Industria alimentarã româneascã existã, in ciuda detractorilor

Nr. 209/4.11.2019
Industria alimentarã româneascã existã, in ciuda detractorilor
-Comunicat de presã-
 
Asistãm periodic la ie┼čiri ale nutri┼úioni┼čtilor de canapea, donând pãreri despre siguran┼úa sau calitatea alimentelor române┼čti, emi┼úând ipoteze relativ la un aditiv sau la alte ingrediente, fãrã nicio bazã ┼čtiin┼úificã ┼či trecând sub tãcere faptul cã toate sunt autorizate cu maximã stricte┼úe, legisla┼úia europeanã fiind cea mai draconicã din lume.
continuare..

SUPRATAXAREA BAUTURILOR CU ZAHAR, SAU UN ALT ATENTAT LA BUZUNARELE ROMÂNILOR, DEGHIZAT IN GRIJA PEN...

Nr. 63/2.08.2019
SUPRATAXAREA BAUTURILOR CU ZAHAR, SAU UN ALT ATENTAT LA
BUZUNARELE ROMÂNILOR, DEGHIZAT IN GRIJA PENTRU SßżŞNßżŞTATE

-Comunicat de presã-

De╚Öi nu ne mai mir─â mãsurile intempestive, de tipul mãririi taxelor, aplicate dupã scutiri ┼či iertãri de datorii, consider─âm necesar s─â eviden╚Ťiem c─â acestea au un efect devastator asupra mediului economic ┼či social, cu atât mai mult cu cât nu sunt rezultatul unor consultãri fire╚Öti ci, de cele mai multe ori, sunt m─âsuri pe care le aflãm “pe surse” sau doar post-factum.
Suprataxarea bãuturilor cu zahãr este capul de afi┼č al sãptãmânii, iar Romalimenta se vede obliga...continuare..

Miercuri se deschide Pack Show 2019, locul de întâlnire al industriei de packaging

 

 

COMUNICAT DE PRES─é

Miercuri se deschide Pack Show 2019, locul de întâlnire

al industriei de packaging

 

 

De miercuri – 30 octombrie , pân─â duminic─â – 3 noiembrie te a┼čtept─âm la Pack Show 2019, singura expozi┼úie de packaging din România. Timp de 5 zile, pavilionul A de la Romexpo-Bucure┼čtise va transforma într-o adev─ârat─â scen─â pentru industria de ambalaje ┼či a solu┼úiilor de ambalare.

 

continuare..

ROMALIMENTA cere cele mai aspre masuri in cazul pestelui braconat

Nr. 38/20.05.2019

 

Romalimenta cere cele mai aspre mãsuri in cazul pe┼čtelui braconat

- Comunicat de presã -

 

Referitor la informãrile apãrute in mass-media cu privire la scandalul pe┼čtelui braconat din apele teritoriale ale Italiei, Fran┼úei si Spaniei, Romalimenta recomandã popula┼úiei sã consume pe┼čte ┼či produse din pe┼čte din magazine autorizate, de la branduri consacrate din pia┼úã, companii care conferã garan┼úii prin standardele lor de calitate, ┼či sã reclame orice situa┼úie in care legea ┼či respectul fa┼úã de consumatori sunt ─ęnc...continuare..

Termeni si conditii    |   Confidentialitate    |   Contact
Copyright© 2014 : romalimenta.ro    Webdesign : Eurodata Serv