Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 
Proiectul Riscuri Zero

Riscuri profesionale zero in industria alimentara.
Proiectul Riscuri Zero isi propune implementarea unor masuri eficiente si a unor actiuni de amploare cu scopul de a preveni riscurile profesionale din industria alimentara.
Ne indreptam atentia catre intreprinderile mici si mijlocii in vederea imbunatatirii securitatii si sanatatii, prin informare si publicitate, actiuni de investigare sectoriala si nu in ultimul rand prin campanii de promovare a culturii preventive in firmele din sector. Obiective specifice centrate pe operatorii alimentari:
- sa indeplineasca legislatia UE in domeniul prevenirii riscurilor profesionale, in strinsa legatura cu L.319/2006, in cadrul firmelor din sectorul alimentar
- sa asigure angajatorilor si angajatilor din sector resursele pentru adoptarea de planuri si politici de prevenire a riscurilor profesionale care sa conduca la reducerea numarului accidentelor la locul de munca
- sa promoveze o "cultura de prevenire" la locul de munca prin actiuni de investigare, sensibilizare, formare si informare

Obiective operationale:
- sa creasca constientizarea angajatorilor in privinta prevenirii riscurilor profesionale prin actiuni de informare si sensibilizare adresate intreprinderilor de toate marimile
- sa creasca cunostintele in materie de prevenire a riscurilor la locul de munca, prin actiuni de formare, asigurand participarea acelor muncitori mai putin calificati si egalitatea sanselor


Pentru mai multe detalii, accesati Riscuri Zero.



Romalimenta in media

Ce nu stiai despre aditivii alimentari

...continuare..

Cateva lucruri despre risipa alimentara

continuare..

Indulcitorii si siguranta alimentara

(continuare..

Minea: Procesatorii ar trebui să se întoarcă la calitatea inițială a produselor din carne

Oferta la carnea de porc este în prezent mai mare decât cererea, prețul stagnează și avantajează consumatorii, dar pentru procesatori și producători nu este așa de bine, a declarat miercuri pentru AGERPRES Sorin Minea,...continuare..

Teme Majore

Securitatea alimentara G20
Summitul G20 din Los Cabos, Mexico 18-19 iunie 2012

FoodDrinkEurope cere ca atat agricultura, cat si productia alimentara sa continue a fi in fruntea discutiilor cu ocazia Presedintiei Mexicane a G20 in 18-19 iunie.
Industria alimentara a Europei cheama la o continuare a mediului creat de "Planul de Actiune privind Volatilitatea Preturilor Alimentare si Agricole", agreat la intalnirea ministrilor agriculturii G20 la Cannes, in iunie 2011. Spera ca nu se va pierde rezultatul Summitului Cannes si ca Declaratia de la Los Cabos va continua sa plaseze chestiunile lega...
continuare..

Saptamana europeana a IMM-urilor
Companiile alimentare mici si mijlocii sunt motorul cresterii in Europa Cu ocazia Saptamanii europene a IMM din acest an, organizatia FoodDrinkEurope doreste sa sublinieze valoarea firmelor mici si mijlocii (IMM)1 pentru economia europeana. Industria alimentelor si bauturilor din Europa (cea mai mare industrie manufacturiera din UE in termeni de cifra de afaceri si locuri de munca), este foarte fragmentata prin natura ei, cuprinzand peste 287.000 companii, din care marea majoritate (99,1%) sunt IMM-uri. Link catre Facts and figures

Una din prioritatile cheie ale FoodDrinkEu...
continuare..

FoodDrinkEurope stabileste prioritatile pentru Presedintia Lituaniana FDE
FoodDrinkEurope, organizatia reprezentand industria alimentelor si bauturilor din Europa, a publicat o scurta brosura subliniind prioritatile fabricantilor de alimente din Europa pentru Presedintia Lituaniana a Consiliului UE, care se termina la 31 decembrie.

Grupate in patru zone de politica-cheie, acestea sunt: (i) imbunatatirea competitivitatii industriei, (ii) inovarea pentru consumatori si pentru a antrena cresterea, (iii) promovarea dietelor echilibrate si a stilurilor de viata sanatoase (iv) incurajarea unui model de business mai sustenabil. FoodDrinkEurope cheama Presed...
continuare..

Intelegerea datelor valabilitatii

Cea mai mare risipa de alimente este la consumator, motiv pentru care subiectul este important.

http://www.romalimenta.ro/userfiles/files/Intelegerea%20datelor%20valabilitatii.pdf

 

...
continuare..

Adevarul despre aditivii alimentari

Aditivii alimentarisunt ingrediente care se folosesc la prepararea unor produse alimentare în scopul îmbunătăţirii siguranţei, valorii nutriţionale şi/sau aspectului acestora. Folosiţi încă din antichitate pentru obţinerea de alimente, aditivii alimentari s-au diversificat, numărul celor autorizaţi pentru folosire de către Uniunea Europeană (Regulament 1333/2008) ajungând la 322..

 

Normele privind utilizarea aditivilor alimentari sunt...
continuare..

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este n detrimentul populaţiei.

Romalimenta consideră că taxarea suplimentară a unor alimente este în detrimentul populaţiei şi va avea efecte economice şi sociale negative.

 

Taxarea nu este o măsură pentru îmbunătăţirea stării de sănătate, ci o metodă de strângere de fonduri.

·        Raţionamentul care se află la baza propunerii acestei taxe este unul eronat. C...
continuare..

INDUSTRIA ALIMENTARĂ SUSŢINE NECESITATEA RELAXĂRII FISCALE

20 februarie 2015

INDUSTRIA ALIMENTARĂ SUSŢINE NECESITATEA RELAXĂRII FISCALE

Noul Cod fiscal şi noul Cod de procedură fiscală conţin o seamă de prevederi care merg în direcţia bună, stimulând creşterea economică şi însănătoşirea mediului de afaceri românesc.

Romalimenta, ca federaţie reprezentativă a sectorului, a militat permanent pentru relaxare fiscală (reducere TVA alimente, accize, etc), deoarece aceasta are un triplu impact:

·&...continuare..

Micșorarea taxei penalizatoare este doar un prim pas spre o soluție reală

21 Octombrie 2016

 

 

Comunicat de presă

Referitor la Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje și de modificare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu. (L420/2016)

 

Micșorarea taxei penalizatoare este doar un prim pas spre o soluție reală în problema colectării și reciclării deșeurilor de ambalaje.

 

Este sarcina Ministerului Mediului să elaboreze un plan coe...continuare..

RECICLAREA AMBALAJELOR SI IMPLICATIILE ASUPRA POPULATIEI

21.01.2016

RECICLAREA AMBALAJELOR SI IMPLICATIILE ASUPRA POPULATIEI

-Comunicat de presã-

 

Federaţia Romalimenta a participat astãzi la întâlnirea cu conducerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pãdurilor (MMAP) dedicatã acestei teme, în cursul cãreia s-a spus cã industria alimentarã nu va plãti « contribuţia la fondul de mediu » (2 lei/kg ambalaj) dacã operatorii alimentari nu sunt vinovaţi de neîndeplinirea ţintelor asumate.

Pe de altã par...continuare..

URGENȚA REDUCERII TVA LA ALIMENTE

Recentele declaraţii guvernamentale justificã speranţa materializãrii unora dintre modificãrile Codului fiscal încã din acest an. Susţinem cu fermitate necesitatea reducerii grabnice a TVA la alimente, aducând urmãtoarele argumente care probeazã efectele mult mai puternice, comparativ cu reducerea generalã a TVA de la 24 la 20%:

1)     Limitarea evaziunii fiscale și micșorarea taxei (de fapt aducerea TVA-ului alimentelor la un nivel similar celui din majoritatea ...continuare..

Termeni si conditii    |   Confidentialitate    |   Contact
Copyright© 2014 : romalimenta.ro    Webdesign : Eurodata Serv