Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 
Sunt aditivii alimentari periculosi pentru sanatate?

Categoria Aditivi Alimentari

Exista in jur de 320 aditivi alimentari autorizati in Europa, clasati in 26 categorii legate de functia lor: gelifiant, colorant, conservant, etc. Trebuie stiut ca aditivii alimentari sunt in mod regulat evaluati si reglementati cu scopul de a se asigura ca ei nu prezinta niciun risc pentru consumator. De altfel, toti aditivii alimentari au facut de curand obiectul unei noi reevaluari generale europene pentru a se lua in considerare datele stiintifice cele mai recente.
Regulamentul incadreaza strict utilizarea lor, astfel ca intreprinderile sa utilizeze aditivii alimentari cei mai adaptati in raport cu alimentul si cu efectul urmarit. Anumite categorii de aditivi alimentari permit o mai buna conservare a produselor, imbunatatind starea lor sanitara (conservanti si antioxidanti). Astfel, nitritul sau nitratul inhiba si distrug germeni precum cel al agentului botulismului.
De stiut: este de interes pentru industrie sa aiba o diversitate de aditivi alimentari cu aceeasi functie. Aceasta le permite sa limiteze cantitatea totala a utilizarii lor individuale. In fapt, pentru aceeasi functie, operatorii pot alege intre A si B. Daca utilizeaza cei doi aditivi alimentari, fiecare aditiv alimentar in parte va fi mai putin prezent.

Mai multe articole puteti gasi aici.

Termeni si conditii    |   Confidentialitate si GDPR    |   Contact
Copyright© 2024 : romalimenta.ro    Webdesign: Eurodata Serv