Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 

Suprataxare comunicat Romalimenta

NU EXISTĂ UN PLAN DE SUPRATAXARE A ALIMENTELOR

Comunicat de presă

 

Federația Romalimenta a exprimat cele mai serioase rezerve fața de intențiile de supra-taxare, în diverse variante, a unor categorii de alimente, vehiculate în diverse medii și declarând obiective legate de protecția sănătații populaței, sau direct de colectare a unor fonduri suplimentare.

Argumentele noastre sunt multiple și bazate în principal pe experiența statelor care au introdus astfel de supra-taxe și unde efectele negative au depășit cu mult beneficiile.

Ar fi cu atât mai greu de înțeles introducerea supra-taxării într-o țară care cu doar 2 ani în urmă a reușit reducerea TVA la alimente, așa cum se practică în majoritatea statelor Uniunii, probând materializarea impactului profund pozitiv, atât asupra populației, cât și a economiei în general, inclusiv în privința încasărilor la buget.

Salutăm, de aceea, abordarea echilibrată a problemei de către autoritățile statului, inclusiv Ministerul Sănătății, și, în primul rând, declarația Primului Ministru Mihai Tudose, care a menționat clar că nu există un plan de suprataxare a alimentelor. Maturitatea cu care, în general, domnia sa analizează aspectele pro si contra ale oricărei propuneri de măsuri cu impact major pe multiple planuri ne dau garanția că la fel se va întâmpla și în cazul ideii supra-taxării alimentelor- proiect care, pe hârtie, poate arăta atractiv la prima vedere, dar a cărui materializare generează efecte precumpănitor negative.

 

Președinte                                                             Director executiv

Sorin Minea                                                                   Paula Călianu               

 

Mai multe comunicate de presa puteti citi aici.

Termeni si conditii    |   Confidentialitate si GDPR    |   Contact
Copyright© 2024 : romalimenta.ro    Webdesign: Eurodata Serv