Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 
Dupa afacerea carnea de cal, cum sa fim siguri ca o asemenea frauda nu se va repeta?

Afacerea carnea de cal

Detectarea fraudei cu carnea de cal a pus in evidenta faptul ca intarirea controalelor e necesara, atat din partea autoritatilor publice, cat si a companiilor.

Detectarea fraudei cu carnea de cal a pus in evidenta faptul ca intarirea controalelor e necesara, atat din partea autoritatilor publice, cat si a companiilor.
Astfel, Comisia Europeana a pus in actiune un plan european pentru detectarea fraudelor din comercializarea marfurilor alimentare care a permis controlul a 4.150 produse din 27 State membre, preparate pe baza de carne bovina, pentru a verifica daca ele contin carne de cal. Acest plan european este o prima etapa a luptei contra acestei fraude si a fost complet indeplinit.
In plus, fata de aceasta situatie inedita, l’Association Nationale des Industries Alimentaires (ANIA) si membrii sai au redactat recomandari pentru ameliorarea sistemelor de control si s-au angajat sa le promoveze pentru ca operatorii alimentari sa si le insuseasca si sa puna in aplicare elementele respective. Acest ghid contine o reamintire a regulilor aplicabile (dispozitii regulamentare, documente-suport necesare in fiecare din etapele lantului pentru produsele din carne), ca si recomandari relative la loialitatea tranzactiilor cu materii prime carnate (optimizarea controalelor la receptie, punerea la punct a unei proceduri de controale intarite in caz de dubiu, bazata pe analiza nivelului critic al aprovizionarii).

Mai multe articole puteti gasi aici.

Termeni si conditii    |   Confidentialitate    |   Contact
Copyright© 2014 : romalimenta.ro    Webdesign : Eurodata Serv