Telefon: 004 021-3124442 Email: office@romalimenta.ro
 
 

Home » Teme majore de interes » Piata Unica, PAC » IMM, Saptamana europeana Comunicat

 

IMM, Saptamana europeana Comunicat

Data : 2014-12-18

Link : Saptamana europeana a IMM-urilor: Compan

Saptamana europeana a IMM-urilor: Companiile alimentare mici si mijlocii sunt motorul cresterii in Europa

Cu ocazia Saptamanii europene a IMM din acest an, organizatia FoodDrinkEurope doreste sa sublinieze valoarea firmelor mici si mijlocii (IMM)1 pentru economia europeana. Industria alimentelor si bauturilor din Europa (cea mai mare industrie manufacturiera din UE in termeni de cifra de afaceri si locuri de munca), este foarte fragmentata prin natura ei, cuprinzand peste 287.000 companii, din care marea majoritate (99,1%) sunt IMM-uri.

Una din prioritatile cheie ale FoodDrinkEurope este de a dezvolta competitivitatea IMM-urilor alimentare din Europa prin plasarea unui accent deosebit pe nevoile lor specifice si asigurarea unui cadru legislativ mai bun. FoodDrinkEurope urmareste de asemenea aplicarea “Small Business Act (SBA)”2 si tinteste actiunile in numele IMM-urilor. Revizia 2011 a SBA a subliniat pe drept un numar de zone de politici, dintre care patru au o relevanta particulara pentru industria europeana a alimentelor si bauturilor si necesita sa fie atacate in continuare.

Aceste zone includ:

Facilitarea unui acces mai usor la finantare;

Promovarea accesului la pietele internationale;

Reducerea poverilor regulatorii si administrative; si

Promovarea spiritului antreprenorial si raspunsul la nevoile de forta de munca instruita, calificata.

Vorbind cu ocazia Saptamanii Europene a IMM, Presedintele FoodDrinkEurope, Jesús Serafín Pérez, el insusi CEO al unui IMM3, a spus: “FoodDrinkEurope doreste sa sublinieze rolul crucial jucat de IMM-uri nu numai in sectorul alimentelor si bauturilor, ci in economia larga europeana. Aceste companii formeaza coloana vertebrala a sectorului alimentar din Europa si joaca un rol important in conducerea revenirii economice a Europei. FoodDrinkEurope lucreaza in stransa colaborare cu alti actori in directia dezvoltarii unei politici industriale specifice sectorului alimentar, care va lua in considerare toate nevoile specifice si preocuparile IMM-urilor din sector.”

1 Intreprinderi Mici si Mijlocii (micro= sub 10 ; mici= 10 la 49 ; mijlocii= 50 la 249 ; mari= peste 250 angajati)

2 http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/small-business-act/index_en.htm

3 Aguas de Fuensanta S.A.

Copyright FoodDrinkEurope aisbl; photocopying or electronic copying is illegal.

Copyright FoodDrinkEurope aisbl; fotocopierea si copierea electronica sunt ilegale.Termeni si conditii    |   Confidentialitate si GDPR    |   Contact
Copyright© 2024 : romalimenta.ro    Webdesign: Eurodata Serv